V petek, 5. 5. 2017, so učenke Neja Smontara, Kaja Kaučič in Lara Lukman zastopale našo osnovno šolo na kuharskem tekmovanju Zlata kuhalnica. Le-tega smo se udeležili prvo leto in za svojo pripravo in prezentacijo jedi prejeli srebrno priznanje. Tekmovanje Zlata kuhalnica je namenjeno učencem 6., 7. in 8. razreda, vse tekmovalne ekipe pa pripravljajo iste jedi. Letos so se tako tekmovalne ekipe pomerili v pripravi kranjske klobase na drugačen, moderen način, za poobedek pa so ekipe pripravljale sladke skutine štruklje z različnimi nadevi.
Naše učenke so v Maribor pripeljale lokalno tradicijo in jed popestrile z izdelki iz bučnih semen. Pripravile so:
kranjsko klobaso z dušeno ajdovo kašo in jabolki, postreženo v bučnem mošnjičku s porovo omako in sladke bučne skutine štruklje postreženo z bučno marmelado.
Kreativnost naših učencev in učencev ostalih tekmovalnih šol, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah. Mogoče se tudi vam porodi ideja, kako postreči kranjsko klobaso na zanimiv način.
Pripravljena jed učenk Osnovne šole Središče ob Dravi:
Delo preostalih tekmovalnih ekip:
Ni komentarjev:
Objavite komentar