petek, 21. april 2017

Pomladni čemažev namaz

Ob pomladnem petju kukavice so na plano prikukale tudi prve naravne dobrine. Ena izmed teh je tudi čemaž. Čemaz ali pogovorno divji česen, je rastlina, trajnica, ki spada v rod lukov. Njene liste lahko sicer zelo hitro zamenjamo z listi šmarnice ali podleska, zato je še posebej pomembno, da smo ob njenem nabiranju posebej previdni. V naši šolski kuhinji je tokrat dišalo po čemažu, ki ga je nabrala učiteljica Mateja, skupaj z učenci pa smo si pripravili odličen, pomladanski čemažev namaz.

Recept:
- skuta
- navadni jogurt
- kisla smetana
- sol
- listi čemaža

Postopek: 
Liste čemaža operemo in jih narežemo na drobne trakove. Skuto, jogurt in kislo smetano zmešamo v gladek namaz in solimo. Dodamo narezan čemaž, dobro premešamo in postrežemo s polnozrnatim kruhom.












Ni komentarjev: