Ob pomladnem petju kukavice so na plano prikukale tudi prve naravne dobrine. Ena izmed teh je tudi čemaž. Čemaz ali pogovorno divji česen, je rastlina, trajnica, ki spada v rod lukov. Njene liste lahko sicer zelo hitro zamenjamo z listi šmarnice ali podleska, zato je še posebej pomembno, da smo ob njenem nabiranju posebej previdni. V naši šolski kuhinji je tokrat dišalo po čemažu, ki ga je nabrala učiteljica Mateja, skupaj z učenci pa smo si pripravili odličen, pomladanski čemažev namaz.
Recept:
- skuta
- navadni jogurt
- kisla smetana
- sol
- listi čemaža
Postopek:
Liste čemaža operemo in jih narežemo na drobne trakove. Skuto, jogurt in kislo smetano zmešamo v gladek namaz in solimo. Dodamo narezan čemaž, dobro premešamo in postrežemo s polnozrnatim kruhom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar