torek, 6. december 2016

Peka prazničkih piškotov

Na Planetu okusne kuharije je v tem tednu prijetno dišalo. Po cimetu, jabolkih, čaju, piškotih... Pričarali smo si pravo predbožično vzdušje s peko slastnih mehkih medenjakov, ki jih bomo v prihodnjem tednu ponudili obiskovalcem na božičnem bazarju. Naši trebuščki so se s težavo uprli sladkim vonjavam, tudi mimoidoči obiskovalci naše učilnice so večkrat pokukali k nam in povprašali kaj tako diši. Nasitili smo tako sebe, kot obiskovalce, največji del pa seveda varno shranili za obiskovalce božičnega bazarja. Le-ta bo v torek, 13. 12. 2016 ob 16. 30 v Sokolani. Dragi bralci bloga, vljudno vabljeni na POŠevo stojnico, kjer boste zraven sladkih medenjakov lahko izbrali tudi druge božične-novoletne izdelke.

V nadaljevanju vam prilagamo nekaj fotografij in recept za odlične medenjake:

Mehki POŠevi medenjaki:
- 50 dag moke,
- kavna žlička sode bikarbone,
- 15 dag sladkorja v prahu,
- 15 dag masla ali margarine (mi smo izbrali margarino za peko),
- 2 jajci,
- 15 dag segretega in ohlajenega medu,
- ščep cimeta.

Postopek: Iz vseh naštetih sestavin zamesimo testo in ga zavijemo v aluminijasto folijo. Pustimo da počiva vsaj 1 uro v hladilniku. Nato iz testa oblikujemo/izrežemo medenjake poljubnih oblik.