četrtek, 22. december 2016

Planet okusne kuharije in peka kokosovih trgancev

Ob torkih na naši šoli vedno prijetno diši in tako je bilo tudi v tem tednu. Učenci od 1. do 3. razreda so razgibavali svoje prstke ob pripravi testa za piškote in uživali v njihovem oblikovanju, trganju. Da so piškoti zelo okusni, preprosti za pripravo in peko so potrdili tudi obiskovalci božičnega bazarja, kjer smo jim spečene piškote tudi ponudili. Ker smo dobili kar nekaj vprašanj kako se piškoti pripravijo, z vami delimo recept in fotografije priprave:

KOKOSOVI TRGANCI:
- 60 dag ostre moke,
- 30 dag sladkorja,
- 20 dag kokosove moke,
- 250 g margarine za peko,
- 1 vrečka pecilnega praška,
- 1 vanili sladkor,
- 3 jajca,
- mleko po potrebi.

POSTOPEK: Vse sestavine vsujemo v večjo posodo in zamesimo testo. Mleko dodajamo po potrebi, da lahko zamesimo testo. Ko je testo pripravljeno, trgamo manjše koščke testa, ki jih nalagamo na peki papir. Pečemo od 15 do 20 minut pri 180 ⁰ C oz. da so piškoti zlato-rjave barve.